Tuinstraat 15
5121 EG Rijen

Buitenschoolse opvang (BSO)


06 83 42 41 88
bso.devlinder@muzerij.nl

Locatieleider a.i.:
Lauresa Laiq
06-82 53 44 93

LRKP-nummer:
742055681

 

 

 

 

BSO De Vlinder - Rijen

 

Welkom bij BSO De Vlinder

Buitenschoolse opvang (BSO) De Vlinder bevindt zich in een aparte vleugel binnen basisschool St. Jozef. 
Binnen de grote ruimte van BSO De Vlinder bevinden zich talloze hoekjes waar kinderen zich kunnen terugtrekken. Zo hebben we een bouwhoek, lees/relaxbank, atelier, spelletje gedeelte, theaterpodium, aparte chillhut, een heerlijke buitenspeelplaats en een op kindhoogte volledig ingerichte keuken. 

BSO De Vlinder heeft 2 stamgroepen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Broers en zusjes kunnen in dezelfde stamgroep worden geplaatst.
Er is een directe samenwerking met basisschool St Jozef.


Ontspannen na een schooldag

Heerlijk na een drukke schooldag samen met je leeftijdsgenoten afsluiten op en van onze twee BSO locaties. Waar niets moet maar veel mag. Samen lol maken, deelnemen aan creatieve/muzikale/sportieve activiteiten, maar vooral jezelf zijn. Dat is wat wij op onze BSO het belangrijkste vinden. We vinden het erg belangrijk dat kinderen de mogelijkheid hebben om zelf te kiezen wat ze op een BSO-dag willen doen. De kinderen zijn niet gebonden aan hun stamgroep. Zij kunnen overal spelen in de daarvoor bestemde ruimtes en, in overleg met de pedagogisch medewerker, ook op de buitenspeelplaats.

We hebben de beschikking over een atelier voor creatieve uitspattingen, een chillruimte om je lekker even terug te trekken, een gymzaal om je uit te leven met hutten bouwen en apenkooien, een keuken om samen te kokkerellen, een theaterzaal voor grove bouwactiviteiten en toneelspel en de peuterspeelgroep zodat de kleintjes ook apart kunnen spelen in bijvoorbeeld de poppenhoek.

De kinderen mogen ook meedenken over activiteiten, vandaar dat deze vaak spontaan ontstaan. Onze medewerkers kunnen deze dan weer verder uitbreiden of zorgen dat de gewenste activiteit haalbaar is. Ook helpen wij de kinderen zich staande te houden tussen de vele uitdagingen die de BSO brengt zoals het maken van vriendschappen en rekening houden met anderen.

De kinderen van groep 1 en 2 worden door een vaste pedagogisch medewerker opgehaald uit de klas en naar de BSO begeleidt. De andere kinderen komen zelfstandig naar de BSO. Op vrijdag zijn de groepen op verschillende tijden klaar met school. Zij worden op deze verschillende tijden opgehaald of ze sluiten later zelf aan bij de BSO.  

In de vakantieperiodes werken we met geplande thema’s. Vanuit het thema worden, vaak grotere, activiteiten opgezet. Dit kan zowel op de BSO zijn (verzorgd door onszelf of een externe), maar ook op andere locaties waar workshops worden gegeven. We betrekken de kinderen zoveel mogelijk bij het verzinnen van de activiteiten en bij de vormgeving van de BSO.

Ook als uw kind op een andere school zit dan basisschool de Brakken of basisschool St. Jozef kan gebruik worden gemaakt van onze BSO’s. In dit geval wordt het vervoer van en naar school door ouders geregeld. Wat hierin de mogelijkheden zijn bespreken we graag met u persoonlijk.  

Wilt u de sfeer eens komen proeven of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Vriendelijke groet, 

Team De Vlinder

 

BSO De Vlinder is onderdeel van locatie De Vlinder en is gevestigd in KBS St. Jozef.

Tuinstraat 15
5121 EG RIJEN

Tel.nr: 06-83 42 41 88
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

LRKP-nummer 742055681

 

Ons aanbod en tarieven kunt u vinden in ons dienstenaanbod onder het tabblad "ouders".

 

Locatieleider a.i: Lauresa Laiq
06-82 53 44 93

RONDLEIDING AANVRAGEN:

Eerst even de sfeer proeven? dat kan natuurlijk. U bent van harte welkom. U kunt hiervoor een afspraak maken met de locatieleider zodat ze alle tijd heeft u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden. 

Klik hier voor het aanvragen van een rondleiding

 

 

 

Klik hier voor de website KBS St. Jozef 

Bezoekadres en postadres:
Stichting Muzerij
Schoolstraat 5
5124 RM Molenschot
0161-722104

IBAN nummer: NL09 RABO 0170284654
KVK: Brabant: 18072649

Voor locatie adressen: Klik hier

 

 

          

INSCHRIJVEN